Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari

Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari

In urma memoriului familiei Hrior Vasile si Hrior Florica, domiciliati in Mun. Bucuresti, Intrarea Ciorasti, nr. 29, sector 5, prin care si-au exprimat dorinta de a oferi Sfintei Arhiepiscopii a Bucurestilor un teren in suprafata de 528 m.p. situat in localitatea Bucuresti, str. Drumul Sanpaul nr. 8, sector 5, ca amplasament pentru construirea unei biserici parohiale, Prea Fericitul Parinte Patriarh TEOCTIST, mi-a acordat prin Temei nr. 5264 / 2007, Inalta Binecuvantare pentru indeplinirea procedurilor legale de perfectare a actelor de donatie a terenului amplasament catre Sfanta Arhiepiscopie a Bucurestilor. In urma acestora s-a incheiat contractul de donatie nr. 2924 din data de 24.07.2007, intre familia Hrior si Sfanta Arhiepiscopie a Bucurestilor .


Apoi am obtinut certificatul de urbanism nr. 2249-S din 16.11.2007 de la Primaria Sectorului 5 Bucuresti. Am obtinut avizele specificate prin certificatul de urbanism. Am elaborat proiectul pentru autorizarea lucrarilor de constructii, planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, memoriul tehnic de arhitectura.


In urma depunerii dosarului cu documentatia la sediul Protoieriei III Capitala, aceasta a emis un raport catre Sfanta Arhiepiscopie a Bucurestilor avand nr. 891/08.07.2008. Urmare acestuia, prin hotararea Permanentei Consiliului Eparhial din sedinta de la data de 15 iulie 2008 s-au aprobat infiintarea Parohiei Acoperamantul Maicii Domnului, Protoieria III Capitala, incepand cu data de 1august 2008, cat si deplasarea la Parohia nou infiintata a unei comisii a Centrului Eparhial, in vederea delimitarii sectorului pastoral al acestei parohii.


In urma intocmirii procesului - verbal din data de 07.08.2008 prin care se delimiteaza sectorul pastoral al noii parohii (sector care cuprinde aproximativ 1830 familii), s-a inaintat Sfintei Arhiepiscopii un raport prin care mi se solicita implicarea mai indeaproape in edificarea noii biserici. Prin hotararea Permanentei Consiliului Eparhial din sedinta de la data de 23.09.2008, s-a aprobat prin temei nr. 8553/2008, transferul in interesul serviciului, preotului STOIAN MARIAN, de la Parohia Valea Bujorului, Protoieria Giurgiu, Episcopia Giurgiului, in postul de preot paroh de la Parohia Acoperamantul Maicii Domnului, Protoieria III Capitala, incepand cu data de 01.10.2008 (de ziua hramului bisericii).


Pe data de 26.12.2008 s-a savarsit slujba de sfintire a bisericii, oficiata de Preasfintitul Parinte Varsanufie, inconjurat de parintele Catoi Dumitru, de la Parohia Progresul si de parintele Sasarean Ioan de la Parohia Bumbacari.

Pe data de 19.01.2009 am primit sfantul antimis, iar pe data de 24.01.2009. am savarsit prima sfanta liturghie . Pe data de 02.02.2009. am obtinut prelungirea certificatului de urbanism nr.2249-S/16.11.2007.
 

Pe data de 04.02.2009 am depus actele la Registratura Primariei Municipiului Bucuresti, pentru aprobarea Proiectului Urbanistic Zonal, cerut prin Certificatul de Urbanism.
 

In continuare, cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului si al Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, voi depune toate eforturile pentru intensificarea activitatii pe toate planurile misiunii pastorale.

Galerie Foto

 • Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari 
  Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari
 • Turla - Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari 
  Turla - Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari
 • Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari 
  Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari
 • Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari 
  Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari
 • Catapeteasma 
  Catapeteasma